Военнослужеща, отвлечена от Хамас“, е била спасена от израелската армия

...
 Военнослужеща, отвлечена от Хамас“, е била спасена от израелската армия
Коментари Харесай

„Тя е у дома“: Израелската армия спаси военнослужеща, отвлечена от „Хамас“

 

Военнослужеща, отвлечена от „ Хамас “, е била избавена от израелската войска по време на наземната интервенция в Ивицата Газа, предава Ройтерс.

Ори Мегидиш е била отвлечена от терористите на 7 октомври и отведена в анклава. След като е освободена, е минала медицински прегледи и е в положително положение. След това се е върнала назад при фамилията си.

В Тел Авив маса за Шабат и столовете към нея ще останат празни, с цел да припомнят за пленените 229 души

„ Тя е вкъщи “ , написаха в обществената мрежа „ Х “ от армията на Израел.

Това е първият път, в който един от 239-те души, отвлечени от „ Хамас “ и други терористи в линията Газа, е избавен от израелската войска. По-рано „ Хамас “ освободи четирима заложници по филантропични аргументи, a  Ори Мегидиш e петата избавена .

Тя е с чин редови войник. Тя е служила по защитата на границата с Ивицата Газа. Нейната част, както и доста други, е измежду първите атакувани.

ДНК проба от черепна кост демонстрира, че е на Шани Лук, само че тялото ѝ към момента не е открито

„ Израелските отбранителни сили ще продължат да вършат всичко допустимо, с цел да спасят пленниците “, се споделя в изказването на армията.

Израел оповестява, че минимум 239 души са били отвлечени по време на нападението от 7 октомври против селищата в южната част на Израел, а 1400 са били убити.

„ Хамас “ споделя, че над 8300 души са били убити по време на пристигналите като отговор израелски въздушни удари в Ивицата Газа.

Не е въпросът дали, а по кое време ще върнем пленените от „ Хамас “, сподели генерал-майор Шломи Михаел

Редове и редове с празни кревати – някои на възрастни, а други за деца с плюшени играчки бяха сложени в Ерусалим, напомняйки за всички похитени.

„ Когато пристигнах тук тази заран и видях леглата, празните кревати, помислих си - къде е майка ми? Къде е спала през последната нощ “, споделя Нета Хейман Мина, чиято майка, Дица Хейман, е измежду отвлечените от „ Хамас “.

„ Дори не знам дали е жива. Надявам се, че е жива. Не мисля, че имат изгода да я убият, тъй като я водиха жива, само че не знам какъв брой дълго може да издържи там една 84-годишна жена. Трудно е “, добави тя.

„ Втората фаза "

Израелските войски са атакували град Газа „ от двете страни “ три дни след влизането си в палестинския анклав. Били са ударени над 600 военни цели.

От групировката „ Ислямски джихад “ оповестиха, че са отблъснали опит на Израел да щурмува Газа от изток, а боевете не престават. „ Нашето обвързване е да се бием и бием “, споделят от „ Ислямски джихад “.

Бойците от ескадрила „ Невестулка “ се образоват в неповторими тунели, които симулират тези на терористичната формация

Израелските военнослужещи са изправени пред „ успореден град “, построен от мрежа тунели на „ Хамас “, дълги километри и дълбоки до 80 метра.

Съединените щати имат вяра, че специфичните сили на Израел ще се изправят пред невижданото предизвикателство да се бият с бойците на „ Хамас “, до момента в който се пробват да избегнат убийството на заложници, държани подземен.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР